27 March, 2012

Mario Götze, Borussia Dortmund'la olan sözleşmesini 2016 yılına kadar uzattı

Borussia Dortmund son yıllarda kurulmuş en dengeli kadrolardan birine sahip. Takımın her mevkisinde oynayabilecek en az 3 opsiyonları bulunmakta. Ve bu oyuncuların çoğu genç 20 ila 26 yaş grubunda olmakla beraber birkaçının dünya starı adayı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. (bkz: Götze, Lewandowski, Hummels, Subotic, Kagawa ,... )

Almanya'nın en iyi teknik direktörü olarak gösterilen Jürgen Klopp hakkında, 2016 yılında bitecek sözleşmesi bitene kadar iş garantisi veren Kulüp başkanı Hans Joachim Watzke: "Klopp, Dortmund'dan sözleşme bitene kadar ne olursa olsun gönderilmeyecek." diyor. Bununlada kalmıyor ve istikrar için belkide Nuri Şahin olayında yaşananların benzerini yaşamamak adına erken davranıp en yetenekli isimleri olan Mario Götze'yi ellerinde tutmak için çoktan imza attırıyorlar kendisine. Mario Götze, Borussia Dortmund'la olan sözleşmesini 2016 yılına kadar uzattı...

Şimdiden alınan en önemli tedbirlerden birisi. Devamlılık, disiplin ve takıma katkı sağlayan oyuncuları elde tutabilme.  Disiplini Klopp'a verilen destekle belli bir düzeyin altına indirmeyecekler. Götze'nin aşağıdaki açıklamaları ile takımda kalması da devamlılığı ve eldeki yıldızları koruma programının ne kadar başarı ilerlediğini gösterir.
"Herkes Dortmund'da kendimi nasıl hissettiğimi biliyor. Dortmund'la olan sözleşmemi uzatma kararı almam zor olmadı. Takım uzun zaman aradan sonra kendini geliştirmeye başladı. Ben de bu gelişimin bir parçası olmak istediğim için burada kaldım."
Gelişimin bir parçası olmak. Bu tarz bilinçli ifadelere bayılıyorum. Bu sene de Borussia Dortmund'un şampiyon olacaklar inancım tam.

No comments: