27 March, 2012

Futbol varsa umut vardır

Şampiyonlar Ligi, günün arka planda kalan konularından biri oldu... Oysa bu gece Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali ilk tur maçları oynanacak: Saatler 21:45'i gösterdiğinde Kıbrıs Rum Kesimi'nde APOEL FC - Real Madrid CF maçı oynanırken Portekizde de SL Benfica 21:45 Chelsea FC maçları oynanacak. Tabi burda ele alınması gereken konu APOEL FC 'nin hikayesi...Apoel için "Futbol varsa umut vardır" denilebilir mi?


Real Madrid'in en büyük eksiği CSKA Moskova maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Xabi Alonso. Bununla beraber, Jose Mourinho bu maçta kart cezaları sona eren Pepe ve Mesut Özil'den yararlanabilecek.

Esteban Granero bu maçta Alonso'nun yerine oynayacakmış. Nuri Şahin'in oynamasını tercih ederdim. İsterdim de ve hatta Mesut Nuri Khedira üçlüsünün neler yapacağını test ederdim. APOEL FC maçı bu deneme için güzel bi fırsat... Peri masalına son vermek ve aynı zamanda da deneysel bir maça çıkmak keyifli olur...

Çokça taktik konuşulacak bir maç değil zira maçta iki tarafın kalite farkını fazlasıyla hissedeceğimizden eminim.


APOEL, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalan tek Güney Kıbrıs takımı. Büyük başarı...

Dionisis Chiotis, 1-1 biten Lyon maçının ardından, penaltı atışlarında 2 penaltı kurtararak takımının kahramanı olmuş ve APOEL'in çeyrek finale çıkmasına büyük katkı vermişti.

Jose Mourinho, çeyrek finalin en başarılı teknik direktörü. Porto, Chelsea, Inter ve Madrid ile Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde mücadele veren Portekizli teknik direktör, çalıştırdığı hiçbir takımla çeyrek finalde elenmedi. Şimdi de elenecek hali yok.

Real Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son 29 maçın sadece 6'sını kaybetti... APOEL galibiyetine verdiğim oran 1,05 daha da fazla değil. Apoel'in umudu olduğunu düşünmüyorum ama ellerinden geleni yapacaklar ve zaten bu kademeye gelmiş olamaları bile büyük başarı.

Bu kadar futbolun çamura battığı bir sezonda birbiri ardına sıralanan olaylardan uzaklaşmak ve umutları taze tutmak için Türkiye'de konuşulan saha içi ile hiçbir ilgisi olmayan tüm konulara kulak tıkıyarak:  Futbol varsa umut vardır sloganı ile bu gece Şampiyonlar ligi maçlarına verelim kendimizi, futbola doysun gözlerimiz...

SL Benfica 21:45 Chelsea FC maçının ise daha çekişmeli olması beklenebilir ama daha az gol görme ihtimalinin de az olduğunu söylemeye gerek var mı? Daha fazla gol izleme ihtimalinin peşinden gideceğim.

Futbol Arısı

No comments: